Nyheder

november 2011

En flexo-pioner er gået bort

Bent Søgård har været en markant skikkelse i Dansk Flexo. Han startede i 1976 Polyprint i Hedensted. De første flexopresser var et par beskedne Pavema 4 farve maskiner med fælles modtryk. Årsagen til Polyprints succes har uden tvivl været Bent’s enestående vilje til at teste ny teknologi. Han var altid åben for at prøve noget der kunne forbedre teknikken, hvad enten det gjaldt farver, klicheer eller rastervalser. Meget tidligt fik han sin svigerfar, Kaj som var smed, til at bygge rakler på trykpressen. I starten var det 80 linier moleterede aniloxvalser man anvendte, men Bent havde læst om Pamarco i USA og om nye typer aniloxer med stubformede celler. Dette måtte Bent prøve, og en sen aften da man stod og sloges med en opgave til Sun Lolly, hvor rastermotivet var lavet af 3 farver + hvid som dækfarve, ankom transporten med Pamarco aniloxvalserne fra USA; de blev monteret med det samme og trykkvaliteten blev lige pludselig ændret. Flexo i Danmark havde, takket være Bent, atter lagt sig i førerpositionen. Også på extruderingsområdet og laminering har Polyprint med Bent’s entusiasme været blandt de bedste i branchen, ikke blot i Danmark men i Europa.

Bent Søgård var med fra starten af Dansk Flexo Forum. Han blev foreningens første næstformand og var med til at lægge rammerne for den forening vi har i dag med 170 medlemmer.

Bent Søgårds sønner, Kim og Lars, har videreført deres far pionerarbejde med samme entusiasme så Polyprint i dag er en suveræn eksponent for hvad Dansk Flexo kan.
         
-       Æret være hans minde.


Bent Søgård, th, med Dansk Flexo Forums stifter, Jørgen Larsen (Foto: AGI)